Bare Minimalist

Bare Minimalist.

Jakarta, 2013

“I want a house. A house to live in, not a scene to look at,” writes homeowner Charles Wiriawan in one of his blog posts. Situated in the increasingly crowded West Jakarta are, the 159 sqm house occupies a 196 sqm plot of land. Size-wise it is inconspicuous, but its exposed concrete facade gives it a distinctive look. The architecture of Bare Minimalist blocked the heat by completely walling off the west side of the house while opening the rest to let air and light in. The house has no receiving area, no wall, and no living room. In their stead is a spacious lounge. ” After the lounge, the kitchen also takes some importance its final layout is the result of few adjustments based on the owner’s domestic habits. The only enclosed space in the first story is Wiriawan’s study, which doubles as a home theater.